A ' dan Z ' ye Seo

Blog Image

Arama Motoru Optimizasyonu, web sitenizi geliştirmek için kullanılan strateji ve tekniklerin bir metodolojisidir, böylece arama motoru sonuç sayfalarında iyi performans gösterebilir. Basit bir şekilde söyleyelim: “ Arama Motoru Optimizasyonu, web sayfanızı veya web sitenizi stratejik olarak iyileştirme ve optimize etme işlemidir, böylece siteniz arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alır. ” Temel olarak, SEO insanların içerikleriyle ilgili konuları arayan ziyaretçilerini artırmalarına yardımcı olur. İnsanların çevrimiçi ortamda neler yaptıklarına baktığımızda, arama motorlarında arama yapıyorlar ve bu şekilde bilgiye ulaşıyorlar. Web sitesi sayısının kişi başına 6’ya ulaştığı bu rekabetçi dünyada, göze çarpmak istiyorsanız, işinizi geliştirmek için uygun bir plana sahip olmanız daha iyi olur.

SEO, herhangi bir çevrimiçi işletmenin DNA’sında bulunur ve en yüksek yatırım getirisini sağlayan en iyi pazarlama stratejilerinden biridir. Arama motorları, potansiyel müşterilerinizi ve işiniz ile ilgili kişilerin sizi bulmalarının en iyi yoludur. Ancak, sadece arama motorların da tepede görünürseniz sizi bulabilirler. Organik arama trafiğinin% 90’ı ilk sayfa sonuçlarına gider, üstelik ücretli reklamlar hariç, reklam ile yalnızca% 8’i 1. sayfaya geçebiliyor. Son zamanlarda yapılan bir anket, SEO’dan elde edilen potansiyel müşterilerin % 15’lik bir dönüşüm oranı ile sonuçlandığını ve bunun geleneksel pazarlama yöntemlerinden % 12 daha yüksek olduğunu göstermiştir. SEO, potansiyel müşterilerinize diğer yöntemlerden daha iyi ulaşmanın tartışmasız en iyi yoludur. Ancak, iyi bir SEO stratejisi uygulamak, pek çok Google Sıralama Algoritması Güncellemesi ile o kadar da kolay değildir.

SEO, satışlarınızı hızlandırmanıza, güvenilirliğinizi artırmanıza ve marka oluşturma konusunda size yardımcı olabilir ve uzun vadeli etki ile çok uygun maliyetli bir stratejidir. İyi bir SEO etkisi, projenize para harcamayı bıraktıktan sonra haftalarca, aylarca ve hatta yıllarca siteniz için mükemmel şekilde çalışmaya devam edebilir.

 

Arama Motoru Algoritması Nedir?
Bir algoritma, bir problemi çözmek veya bir soruyu cevaplamak için bilgisayar tarafından kullanılan matematiksel bir işlemdir. Google, 1998’de piyasaya sürülen lider arama motorudur. Arama motoru algoritması internette dosya bulmak için tasarlanmıştır.Google birçok algoritma kullanır, ancak şimdiye kadar kullanılan ilk sayfa, tüm web sayfalarının önemini ölçen PageRank olarak adlandırılır (PageRank, yazılım geliştirici ve Google’ın kurucusu Larry Page’den sonra adlandırılmıştır). PageRank, web sitesinin önemini ve böylece aynı alan veya kategorideki diğer web sitelerine göre sıralamasını belirlemek için belirli web sayfalarına verilen bağlantıların miktarını ve kalitesini sayarak çalışır.

Google, daha önemli web sitelerinin diğer web sitelerinden daha fazla bağlantıya sahip olma ihtimalinin yüksek olduğu varsayımını kullanmıştır ve bu nedenle, web sitesini arama motoru sonuç sayfasında (SERP) daha yüksek bir sıralamaya göre derecelendirmiştir. PageRank, Google tarafından kullanılan en yaygın kullanılan algoritma haline gelir. PageRank’ten yararlanmak için bir dizi ticari hizmet sektörüne artık Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) adı verilmektedir. Google’ın algoritmaları her yıl yaklaşık 500-600 defa değişir, yani günde bir defadan fazla. Değişiklikler arama deneyimini kullanıcı için daha uygun hale getirmek için uygulanmaktadır. Değişikliklerin çoğu küçüktür ve genellikle web sitesinin sıralamasını belirgin bir dereceye kadar değiştirmez. Yaklaşık yirmi yıldır, Google, web sitelerinin sıralanma şeklini etkileyen büyük algoritmalarıyla, daha karmaşık hale gelen arama motoru hizmetlerini geliştirmektedir.

SEO nasıl çalışır?
SEO ve nasıl çalıştığı hakkında çok şey duymuş olabilirsiniz, ancak temelde ne olduğunu, sayfalarınızın Google’ın dizininde göstermeye değer olduğu arama motorlarına sinyaller göndermek için kullanılan ölçülebilir, tekrarlanabilir bir işlemdir. Temel olarak Google, her web sitesine puan vermek için algoritma denilen karmaşık bir matematiksel formül ve Google’da yapılacak her arama işçisinde, hangi web sitesinde insanların aradıklarında en iyi sırada yer aldığını bulmak için kullanır. SEO’da işiniz algoritmada diğer web sitelerinden daha fazla farkındalık yaratmak. Arama motorunuzun sıralamasını, sitenizin kalitesi açısından en yüksek puana, web sitenizin yetkisi bakımından en yüksek puana, o arama için en güvenilir mağaza açısından en yüksek puana sahip olarak optimize bilirsiniz. Dolayısıyla, sitenizi arama sonuçları için optimize etmek, bu noktaların çoğunda olabildiğince yüksek puan almak anlamına gelir.

SEO Neden Gerekli?
Arama trafikleri genellikle küçük ayrıntılara yöneliktir. İyi SEO optimizasyonu ve anahtar kelime araştırması ile kullanıcıların ne aradığını bulabilirsiniz. Çok büyük hedef kitleyi, genellikle yüksek dönüşüm oranları sağlayan web sitenize çekebilirsiniz. Bu nedenle, iyi bir SEO şirketine veya danışmanına sahip olmak, SEO optimizasyonu için harcadığınız her kuruş için sizlere yüksek getiri sağlayabilir. Çoğu insan tatile başka şehirlere veya yerlere gidiyor ve kalacak bir yere ihtiyaçları oluyor. Arama motorları yardımı ile kalmak için iyi bir otel nasıl bulurlar? İyi bir SEO optimizasyonu ile siteniz arama sayfalarının en iyi sonuçlarında görünecektir. Siteniz insanların aradıkları ihtiyaçları ile ilgiliyse, müşterinize dönüşmeleri kaçınılmazdır.

Mağazaların ve ürünlerin fiziksel olarak bulunma çağını geride bıraktığımız bu günlerde, bugün ihtiyaç duyduğuz mağaza veya ürünleri bulmak için arama motorlarını kullanıyoruz. Yakın tarihli bir ankette, işletmelerin müşterilerinin neredeyse % 86’sının, çevrimdışı olarak yerel işletmeleri bulmak için İnterneti kullandıkları görülmüştür. Bir işletme sahibi iseniz SEO’yu görmezden gelememenizin bir başka nedeni. Bir web sitesine sahip olmak, 7 gün 24 saat çalışan, dinlenmeden 365 gün çalışan bir satış elemanına sahip olmak gibidir. İnternete problemlerine bir çözüm bulmak isteyen insanlar var ve cevaplarını kapıları başında veriyorsunuz. SEO olmadan, hedef kitlenizin web sitenizi bulmaları, samanlıkta iğne bulmak gibidir.

SEO, Marka Oluşturmaya Yardım Ediyor
Bazı bilgiler bulmanız gerektiğinde ne yaparsınız? Ebeveynlerinize mi sorarsınız? Öğretmenlerinize mi? Arkadaşlarınıza mı? Hayır. Günümüz dünyasında, bir bilgi bulmak isteyen herkes, sadece ‘Google’ soruyor. Etkili bir SEO kampanyasıyla, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alırsınız. Kullanıcı belirli konuları aradığında ve web siteniz en üstler de olduğunda, güvenilirliğiniz artar. Marka oluşturma genellikle telaşlı ve zor bir görev olarak kabul edilir. SEO kampanyası, marka oluşturma çabalarınızı çok etkili bir şekilde hızlandırabilir ve müşterinizin markanızı hatırlamasına yardımcı olabilir.

Bildiğimiz gibi, SEO sitenizi yüksek oranda hedef alan tüketiciler karşısına çıkarıyor ve daha üst sıralarda yer aldığınızda, kullanıcının sitenizi tıklaması daha muhtemel oluyor. Kullanıcılar sitenizi kullandıklarında veya bazı ürünler satın aldıklarında, büyük olasılıkla tekrar geri dönüp sitenizi kullanacaklardır ya da arkadaşlarına bahsetmeleri muhtemel olacaktır. Dolayısıyla temel olarak SEO, kullanıcının aradığı en alakalı içeriği sunarak uzun süreli hatırlamaya ve siteniz ile ilgili olumlu ilk izlenimi vermeye yardımcı olur.

Uzun Vadeli Strateji
SEO uzun vadeli bir stratejidir. SEO kısa vadeli hızlı sonuçlar sunabilse de, birçok işletme sahibinin ihtiyacı olan şey budur, etkisi uzun süre devam eder. Pek çok pazarlama kampanyası hızlı sonuç veriyor ancak aynı zamanda pahalı ve belirli bir zaman dilimine sahipler. Son zamanlarda yapılan bir anket, insanların% 91’inin ücretli reklamlara göre arama sonuçlarını tercih ettiğini gösterdi. Dolayısıyla, SEO kampanyasına yatırım yapmak, rekabette daha uzun kalmak istiyorsanız akıllıca bir hareket. SEO’nuzu doğru yaparsanız, SEO kampanyanıza para harcamayı bıraktıktan sonra bile sıralamanız sürecektir.

En iyi arama motoru optimizasyonu stratejisi nedir? Otomatik SEO Nedir? Nasıl çalışır? Manuel SEO’dan daha mı iyidir?

1: İÇ SEO

2: Dış SEO

Her ikisi de Arama Motoru optimizasyonunda gereklidir. SEO’nun gerçekten ne anlama geldiğini anlamak için, bu cümleyi kısalım:
Arama motoru sonuç sayfalarından (SERP’ler) tıkladığında, daha fazla trafik her zaman için daha iyi olduğunu göreceksiniz. Organik sonuçlar Reklamlar, birçok SERP’nin önemli bir bölümünü oluşturur. Organik trafik, herhangi bir ücret ödemek zorunda olmadığınız trafiktir. Organik arama trafiği, özellikle SERP’lerden gelen trafiktir.

SEO nasıl çalışır?
Google, Yahoo !, Bing veya kullandığınız herhangi bir arama motoru, web sayfalarına verilen uzun bir bağlantı listesiyle sihirli bir şekilde çalışırlar. Yani potansiyel olarak sorunuza cevap verebilirler. Ama hiç bu sihirli bağlantı listelerinin arkasında ne olduğunu düşündünüz mü? Google (veya kullandığınız herhangi bir arama motorunda), Internet’te bulabilecekleri tüm içerikler hakkında bilgi toplayan bir tarayıcıya sahiptirler. Tarayıcılar, tüm bu 1’leri ve 0’ları bir dizin oluşturmak için arama motoruna getirir. Bu dizin daha sonra tüm bu verileri sorgunuzla eşleştirmeye çalışan bir algoritmayla beslenir. Bir arama motorunun algoritmasına giren birçok faktör var. SEO’nun O bölümü – optimizasyon – tüm bu içeriği yazan ve sitelerine yerleştiren kişilerin bu içeriği karıştırdığı ve bu sitelerin arama motorlarının gördüklerini ve bunlara ulaşan kullanıcıları anlayabilmeleridir.

SEO’nun evrimi
Arama motoru algoritmaları sık sık değişir ve SEO taktikleri bu değişikliklere cevap olarak gelişir. Dolayısıyla, birileri size doğru gelmeyen SEO tavsiyesi veriyorsa, belirli konu sayfasına bakın.

İÇ SEO
Sayfa SEO olarak da bilinir, bir web sitesinde (Internet üzerinde başka bir yerde ve toplu olarak “site dışı SEO” olarak bilinen diğer harici sinyallerde bulunan bağlantıların aksine) öğeleri optimize etme pratiğidir. Arama motorlarından daha alakalı trafik kazanırsınız. İç SEO, bir sayfanın hem içeriğini hem de HTML kaynak kodunu optimize etmek anlamına gelir. Arama motorlarının sayfa içeriğini yorumlamasına yardım etmenin ötesinde, İç SEO, kullanıcıların bir sayfanın ne hakkında olduğunu ve arama sorgularını ele alıp almadıklarını hızlı ve net bir şekilde anlamalarına yardımcı olur. Temelde iyi SEO, arama motorlarının bir insanın göreceklerini (ve hangi değerleri elde edeceklerini) bir sayfayı ziyaret ettikleri takdirde anlamalarına yardımcı olur, böylece arama motorları, ziyaretçilerinin yüksek kaliteli içeriği dikkate alacağı güvenilir bir şekilde hizmet verir. Belirli bir arama sorgusu (anahtar kelime) gibi.

İç SEO nihai hedefi, hem arama motorları hem de kullanıcılar için mümkün olduğu kadar kolaylaştırmaya çalışmak olarak düşünülebilir.
Bir web sayfasının ne anlama geldiğini anlayın;
Bu sayfayı bir arama sorgusu veya sorgularıyla alakalı olarak tanımlayın (yani belirli bir anahtar kelime veya anahtar kelime kümesi);

Dış SEO
“Site dışı SEO”, arama motoru sonuç sayfaları (SERP’ler) içindeki sıralamanızı etkilemek için kendi web sitenizin dışında gerçekleştirilen eylemleri ifade eder. Site dışı sıralama faktörlerini optimize etmek, arama motorunu ve bir sitenin popülerliğini, alaka düzeyini, güvenilirliğini ve yetkisini kullanıcı algısını geliştirmeyi içerir. Bu, İnternet’teki saygın yerler (sayfalar, siteler, insanlar vb.) İle web sitenizi bağlayan veya tanıtan ve içeriğinizin kalitesi için etkin bir şekilde “yönlendirme” vererek gerçekleştirilir.

Dış SEO neden önemlidir?
Arama algoritmaları ve sıralama faktörleri sürekli değişmekle birlikte, SEO topluluğundaki genel fikir birliği, bir dış SEO’nun etkili olması, güvenilirliği ve otoritesinin, bir web sitesinin sağladığı alaka, güvenilirlik ve otoritenin hala bir sayfanın sıralama yeteneğinde önemli bir rol oynadığı yönündedir. İçeriği sıralamak için Google’ın kullandığı algoritmayı tam olarak bilmiyor olsak da, Arama Motoru Sıralama Faktörleri çalışmamızdaki veriler, site dışı SEO ile ilgili faktörlerin, sıralama faktörü ağırlığının% 50’sinden fazlasını taşıdığını göstermektedir.

SEO terimi ” Arama Motoru Optimizasyonu ” anlamına gelmektedir. Google arama motorlarında, Yahoo ve Bing’de veya diğer arama motorlarında daha iyi bir sıralamaya girebileceğiniz bir yöntemdir. Web sitenizde veya blogunuzda daha fazla gösterim, tıklamalar ve trafik elde etmek için kullanılır. Arama motorunun rolü, ilgili tüm bilgileri çevrimiçi olarak tanımlamak ve kalite ve alaka düzeyine göre sıralamaktır. Arama motorları web sitelerini organik bir aramada sıralarken, yüzlerce faktör vardır. SEO ayrıca, tüm sürecin bir dizi kurala (veya kılavuzlara), bir dizi aşamaya ve bir dizi denetime sahip olduğu için bir çerçeve olarak düşünülebilir. Ancak SEO’ya yatırım yapmak çok zor görünebilir. İşletmeler, yaptıkları zamanın ve finansal yatırımın hem bugün hem de gelecekte onlara güçlü bir getiri sağlayacağını bilmek isterler. Arama Motoru Optimizasyonu, yalnızca maliyet için değil, aynı zamanda düşük riskli, yüksek maliyetli reklam kampanyalarıyla karşılaştırıldığında daha etkili ve yüksek derecede güvenilirdir. SEO, müşterilerin aradıkları ürünü veya hizmeti nereden alabileceklerini görmeleri için web sitenizi daha iyi bir sıralamaya çıkması adına yardımcı olur. SEO uygulayan herkesle birlikte organik SEO’ya yatırım yapmak hiç olmadığı kadar önemlidir. “Yeni Çağ” pazarlama tekniği olarak kabul edilir, ancak veri ve rekabetin artması nedeniyle bir markanın web sayfası için belirleyicidir.

SEO’nuzu Geliştirmenin Beş Yolu:

1. İlgili İçeriği Yayınlayın
Kaliteli içerik, arama motoru sıralamalarınızın bir numaralı sürücüsüdür ve harika içeriğin yerini hiçbir şey tutamaz. Amaçlanan kullanıcı için özel olarak oluşturulan kaliteli içerik, site trafiğini artırır ve bu da sitenizin yetkisini ve alaka düzeyini artırır.

2. İçeriğinizi Düzenli Olarak Güncelleyin
İçerik konusunda oldukça güçlü olduğunuzu fark ettiniz. Arama motorları da öyle. Düzenli olarak güncellenen içerik, bir sitenin alaka düzeyinin en iyi göstergelerinden biri olarak görülür, bu nedenle onu taze tuttuğunuzdan emin olun.

3. Meta Veriler
Web sitenizi tasarlarken, her sayfa meta veri eklemek içinetiketleri arasında bir boşluk veya sayfanızın içeriği hakkında bilgiler içermelifir.

*Başlık Meta Verileri
Başlık meta verileri, bir tarayıcı penceresinin üstünde görüntülenen sayfa başlıklarından ve arama motoru sonuçlarındaki başlık olarak sorumludur. Sayfanızdaki en önemli meta veridir. CMS web sitesine sahip olanlar için, web ekibi her web sayfası için meta başlığı oluşturmak üzere otomatik bir sistem geliştirmiştir.

*Açıklama Meta Veri
Açıklama meta veri, bir tarayıcının sayfa arama getirinizde kullanacağı metinsel açıklamadır. İnsanları girmeye teşvik etmek amacıyla sitenizin vitrinini, içinde yer alanların özlü ve çekici bir açıklaması olarak düşünün. İyi bir meta açıklama genellikle iki tam cümle içerecektir.

*Anahtar Kelime Meta Verileri
Anahtar kelime meta verileri, arama motoru sıralamalarını etkilemek için nadiren kullanılır. Ancak, anahtar kelime öbeklerinizi bilmelisiniz, bu nedenle onları anahtar kelime meta verilerinize eklemeniz zarar vermez. Çeşitli ifadeler eklemek isteyeceksiniz. Genel bir kural olarak, her bir kelimeyi 1-4 kelimeden oluşan yaklaşık 6-8 cümle ile tutmaya çalışın.

4. Bağlantıya değer bir siteye sahip olun
Metin içinde ilgili bağlantılar oluşturmaya odaklanın. “Buraya tıklayın” bağlantıları yerine, hedefin adını yazmayı deneyin. “Buraya tıklayın” ekli olan bir içerik URL’nin ötesinde bir arama motoruna sahip değildir, oysa “İstanbu Üniversitesi Kurumsal Program” anahtar kelimelerle oluşturulan bağlantı daha zengindir ve arama motoru sıralamalarınızı ve bağlantı verdiğiniz sayfanın sıralamasını iyileştirir.

5. Alt etiketleri kullanın
Görsel ve video medyanızı her zaman alt etiketleri veya alternatif metin açıklamaları kullanarak tanımlayın. Arama motorları, özellikle de salt metin tarayıcılar veya ekran okuyucular kullananlar için çok önemli olan sayfanızı bulma olanağı sağlar.
Sayfa İçi SEO Teknikleri sihirli hileler değildir. Ancak, Sayfa İçi SEO stratejileri blogunuzu veya web sitenizi veya mikro sitenizi veya açılış sayfanızı ilk sayfaya ve hatta arama motoru sonuç sayfalarının ilk noktasına getirme potansiyeline sahiptir.

On-Page SEO Teknikleri Nedir?
Web siteniz veya bloğunuzdaki kodlama, metin, resim vb. Öğelerin güncellenmesi sürecine sayfa optimizasyonu denir.

HTML Etiketleri
Metin biçimleri
Meta etiketleri
Görüntü Optimizasyonu
Şema Etiketleri
Bağlantı Yerleşimi
İçerik Stratejisi
Sosyal Etiketler
Anahtar Kelimeler Yerleşim
Site Erişilebilirliği

Arama motoru optimizasyonu teknikleri, bazılarının sandıkları kadar zor değildir. Ancak, stratejilerinizi doğru şekilde uygulamıyorsanız SEO başarısını elde edemezsiniz. Arama motoru optimizasyonu sıralamanızı geliştirmek istemeniz durumunda, yukarıda belirtilen stratejileri denemeyi düşünebilirsiniz. İşletmenizin bölgenizde daha üst sıralarda yer almaması durumunda, rakiplerinize iş kaybetme ihtimaliniz yüksektir. Bu nedenle, yerel SEO’nun önemi göz ardı edilemez. Bir ankette akıllı telefonlarını kullanarak yerel bir mağaza arayan tüketicilerin% 40’ından fazlasının aynı gün mağazayı ziyaret ettiğini ortaya çıkardı. SEO’yu geliştirmek biraz zaman alabilirken, sonunda şirketinizin yerel SEO’sunu geliştirmeye yardımcı olabilecek basit teknikler vardır.

Anahtar Kelime Araştırma
Yerel bir işletme arayan müşterilerin dikkatini çekmeye yardımcı olacak herhangi bir stratejinin temelidir. Gerekli yerel anahtar kelimeleri birden fazla listedeki benzersiz açıklamalara ekleyebilirsiniz, böylece daha arama dostu bir hale getirebilirsiniz.

Web Sitesi İçeriği Optimizasyonu
Yüksek kaliteli içerik, arama motorlarının yanı sıra ziyaretçilerin de dikkatini çeken önemli bir yöndür. Meta başlıklarını ve açıklamalarını daha arama ve kullanıcı dostu hale getirerek güncelleyin.

Google İşletme Profilinizi Oluşturun
Yerel SEO’nuzu geliştirmenize yardımcı olacak basit yollardan biridir. Her tür yerel arama için görünen bir işletme girişi olan Google İşletme profilim üzerinde kaydınız bulunsun. Yerel aramalardaki görünürlüğünüzü artırmak için kategori, iletişim bilgileri, resimler, çalışma saatleri gibi gerekli bilgileri sağlayarak Google profilinizi optimize edin.

Sosyal Medya Optimizasyonu
Bu alan daha fazla müşteri çekmeye yardımcı olacaktır. Facebook gibi sosyal profillinizin yerel bir işletme olarak listelendiğinden emin olun. Profilinize giriş yapan kişileri web sitenizi göndermeye teşvik eder, böylece arama sıralamanızı iyileştirir.

İç SEO Kontrol Listesi
Sitem hızlı yükleniyor mu?
Anahtar kelimem sayfa başlığında mı?
Anahtar kelimem URL’de mi?
Her sayfanın benzersiz bir meta açıklaması var mı?
Anahtar kelimem h1, h2 ve h3 başlıklarında mı?
Anahtar kelimeyi en az bir Alt Metin olarak ekledim mi?
Sayfamın zengin görsel medyası veya videoları var mı?
Gövde içeriğindeki anahtar kelime varyasyonları mı?
İlgili ve yetkili dış kaynaklarla bağlantı kurdum mu?
Sayfada 500’den fazla kelime benzersiz ve değerli içeriğe sahip mi?
Sayfada bir ton gramer veya yazım hatası var mı?
Coğrafi hedefli anahtar kelime sayfalarına ad, adres ve telefon (NAP) ekledim mi?
Sayfamı sosyal medyalarda paylaşmak kolay mı?

    25 Mart 2020

DİĞER YAZILARIMIZ



YORUM YAP

YORUMLAR (0)